Opleiding VoetreflexPlus™

 

Opleiding tot VoetreflexPlus™ Therapeut aan de Total Health Academy

In 2022 heb ik de driejarige HBO opleiding afgerond. Vervolgens heb ik in 2023 de eenjarige opleiding Medische Basiskennis afgerond, hierbij ga je nog dieper in op anatomie, fysiologie, pathologie en je krijgt psychosociale .

Total Health Academy leidt je, als enige opleider in Nederland, direct vanaf de eerste lesdag op in zowel de Westerse, als de authentieke Chinese voetreflex massagetechnieken. De combinatie van beiden is zeer effectief, versnelt de resultaten en geeft een uitbreiding van behandelingsmogelijkheden.

VoetreflexPlus

VoetreflexPlus™: een combinatie van Chinese en westerse reflexologie
Sinds 150 jaar bestaat de Westerse vorm van voetreflexologie. Men behandelt hier uitsluitend de voeten en gebruikt een speciale duimtechniek waardoor men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel hiervan is wel dat de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, een overbelasting van het gewricht kan veroorzaken.

In China wordt al 5000 jaar voetreflexologie toegepast. Zij hebben glijdende massagetechnieken ontwikkeld waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Het voordeel hiervan is dat je handen hierbij volkomen ontspannen zijn en er geen overbelasting is van welk gewricht dan ook. Bovendien masseren ze naast de reflexzones op de voeten ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

Daarnaast leer je oor-, been- en handreflexzonemassage en word je opgeleid in de wonderen van de energetische voetreflexmassages. Bovendien kun je je in het derde jaar van de opleiding specialiseren in de richting die bij jouw past. Je kiest de modules die bij jouw interesse aansluiten. Total Health Academy werkt samen met een door de Chinese overheid erkend opleidingsinstituut, waarvan het officiële lesmateriaal gedurende de gehele opleiding wordt gebruikt.